Τρίτη, Απριλίου 05, 2005

Του χωρισμού η μαχαιριά Reloaded (by Dr. Strangelove)

Με όλα αυτά που γράφτηκαν από τον αξιότιμο, αγαπητό και πολύπειρο Dr. Zhivago συμφωνώ και επαυξάνω και δεν έχω άλλωστε λόγω να πράξω διαφορετικά καθώς ισχύουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων χωρισμού με τις οποίες έχω ασχοληθεί.

Αυτά περίπου συνέβησαν και στον τελευταίο μου πελάτη του οποίου η εμπειρία αποτελεί μπούσουλα για τις δυσκολίες των σχέσεων από απόσταση. Έπειτα από 2 χρόνια συμβίωσης με την μεγάλη του καψούρα στην οποία αποφάσισε να αφεθεί ολοκληρωτικά και απερίσπαστα καθώς έτσι είχε πράξει και αυτή νωρίτερα, ήρθε το τέλος της φοιτητικής ζωής. Αυτός γύρισε στην γενέτειρά του περιμένοντας την κλήση του στον Στρατό και αυτή έφυγε στας Ευρώπας για μονοετές μεταπτυχιακό.

Η αρχική απόφαση ήταν να μην διακοπεί μία τόσο παθιασμένη και επιτυχημένη σχέση η οποία άξιζε μίας στοιχειώδους προσπάθειας να διατηρηθεί. Οι προκλήσεις για αυτήν δεδομένες από την πρώτη μέρα στο νέο περιβάλλον, αλλά με κατανόηση και συγκρατημένη ζήλια πέρασαν αναίμακτα οι πρώτοι μήνες με μηνύματα και τηλέφωνα σε καθημερινή βάση.

«Με κόλλησε ο Γάλλος, μου την έπεσε ο Ισπανός, με πειράζει ο Ιταλός», όσο υπήρχαν αυτές οι εκμυστηρεύσεις ο άμοιρος πελάτης μου δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα. Αποφάσισε λοιπόν να μαζέψει τα μπογαλάκια του και τα ευρουλάκια του και να πάρει το επόμενο αεροπλάνο που θα τον οδηγούσε στον ξενιτεμένο του έρωτα. Όλα ήταν τέλεια και μαγευτικά μέχρι τις τελευταίες ώρες της διαμονής οπότε και ακούστηκαν για πρώτη φορά κουβέντες περί κόπωσης από την απόσταση, απουσία κοινού μέλλοντος και αισθητής ελάττωσης του αρχικού θυελλώδους έρωτα.

«Θέλεις να χωρίσουμε κοπέλα μου; Γιατί εγώ ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω και μπορώ να περιμένω μερικούς ακόμα μήνες μέχρι την επιστροφή»

«Όχι κι εγώ δεν θέλω να χωρίσουμε έτσι. Θέλω να βγάλουμε και τις επόμενες εβδομάδες τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψω για τις Γιορτές»

Έλα όμως που μόλις γίνει αυτή η συζήτηση το τέλος είναι πολύ κοντά. Στις 3 εβδομάδες που ακολούθησαν ξαφνικά «το αστείο το παιδί που μου κολλάει αλλά εγώ έχω εσένα» εξαφανίστηκε από το προσκήνιο. Προφανώς φίλοι μου δεν εξαφανίστηκε αλλά επανήλθε δριμύτερο. Ο νέος είναι ωραίος και πατώντας πάνω στην κόπωση και την απόσταση είναι πολύ εύκολο να ξεμυαλίσει ένα ανήσυχο γυναικείο μυαλουδάκι που ως γνωστό ένα πράγμα έχει συνέχεια μέσα του.

Ο χωρισμός διατελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες παρά τις διαβεβαιώσεις για ισχυρότατη αγάπη και τεράστια αδυναμία και από τις δύο πλευρές. Οι Γιορτές ήταν μαύρες και στις δύο πόλεις όπως είπαν κοινοί φίλοι αλλά ειδικά στην μία τα Χριστούγεννα θύμιζαν Επιτάφιο. Καψουροτράγουδα, αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης, ολονύκτιες συζητήσεις-μονόλογοι με στενούς φίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό…

Όχι!!! Τα δύσκολα δεν πέρασαν. Τώρα θα ξεκινούσαν. Η κοπέλα κράτησε την σκέψη για μελλοντική επανασύνδεση στο πίσω μέρος του μυαλού της και προχώρησε ώστε να μην χάσει τις τελευταίες ευκαιρίες για φοιτητική διασκέδαση. Αντικειμενικά καλά έκανε. Συνέχισε βέβαια να επικοινωνεί με το αγόρι, να του μιλάει για τη ζωή της, να τον ρωτάει για την δική του κλπ.

Το αγόρι δεν μπορούσε και δεν ήθελε να πιστέψει ότι όλα τελείωσαν και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξεύρεση τρόπου επανασύνδεσης, η αφύπνιση του έρωτα και η διατήρηση στην μνήμη της κοπέλας των ιδιαίτερων και αξιομνημόνευτων γεγονότων της σχέσης τους. Μάταιο φίλοι μου και κρίνοντας εκ των υστέρων, η επιλογή της κοπέλας να προχωρήσει είναι η ενδεδειγμένη και προτεινόμενη από τον γράφοντα. Από ότι ξέρω βέβαια το παλικάρι πάλι το ίδιο θα έκανε.

Έχουν περάσει πλέον 3 μήνες και οι φήμες θέλουν την κοπέλα να έχει προχωρήσει με κάποιον από τους πολλούς «φίλους» της. Το αγόρι μην έχοντας αποφασίσει ακόμα αν ζηλεύει από έρωτα ή εγωισμό περνάει τον χρόνο του με την παρέα του γνωρίζοντας κόσμο και μπαίνοντας ξανά στον στίβο του αδιάκοπου παιχνιδιού με το αντίθετο φύλο. Σε αυτό βοηθάνε και κάποιες παλιές αλλά αναξιοποίητες γνωριμίες. Έχει πάψει πλέον να πολεμάει και για τους δύο ώστε να υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία στο μέλλον.

Όλα κυλούσαν επιτέλους ήρεμα μέχρι την τελευταία εβδομάδα. Τα βραδινά μηνύματα στο εξωτερικό μετά από οινοποσία είχαν σταματήσει εδώ και 2 μήνες και τα τηλέφωνα γίνονταν αραιότερα σε πιο τυπικό, αυστηρά φιλικό κλίμα. Είναι πλέον φανερό ότι το αγόρι προσπαθεί να προχωρήσει μόνο του. Έρχεται λοιπόν η μικρά και για άγνωστους και συζητήσιμους ακόμα λόγους κάνει 3-4 πολύωρα τηλεφωνήματα στο παλικάρι με ύφος βγαλμένο από παλιότερες εποχές και με υπονοούμενα για μελλοντικές συνευρέσεις και επαφές.

Τελικά το φτύσιμο έχει μαγικές ιδιότητες στις περιπτώσεις που υπάρχουν ακόμα συναισθήματα καταχωνιασμένα στο υποσυνείδητο σε λανθάνουσα μορφή. Ενώ υφίσταται ακόμα ο νέος, ωραίος, αλλοδαπός μάλαξ και είναι ακόμα φρέσκος στα μάτια της κοπέλας, είναι φανερό ότι αποτελεί μία προσωρινή λεία. Κατά συνέπεια η γυναικεία πονηριά δεν θέλει να χάσει τα δοκιμασμένα και σίγουρα για μελλοντική χρήση και επανέρχεται. Ο φίλος μας πέφτει στην παγίδα και κατόπιν μπυροποσίας στέλνει ένα βραδινό μήνυμα από τα παλιά γεμάτο νοσταλγία. Ακόμα την περιμένει την απάντηση φίλοι μου. Γέμιζε την καρδάρα 2 μήνες και με μία κλωτσιά το έχυσε το γάλα. Πάλι χαμένος αυτός βγήκε.

Από τα παραπάνω άλλα αγνοήστε τα και άλλα κρατήστε τα. Ότι και να κάνετε πάντως σας δίνω μία συμβουλή. Αποφασίστε κάτι από την αρχή και υποστηρίξτε το μέχρι τέλους. Πολεμήστε για επανασύνδεση με όλες τις δυνάμεις σας. Διαλέξτε την λύση της διατήρησης φιλικών σχέσεων και μείνετε 2 φίλοι 2 γνωστοί. Αποφασίστε να μην ξαναμιλήσετε ποτέ και κόψτε κάθε μελλοντική επαφή. Αν αρχίσετε να παλινδρομείτε στις επιλογές σας σαν τον φιλαράκο μας θα μείνετε εγκλωβισμένοι και κάποια στιγμή θα γυρίσετε να κοιτάξετε πίσω και θα δείτε άγνωστο αριθμό χαμένων, αναξιοποίητων μηνών!!!

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ έχω να πω στο φίλο ασθενή να αφήσει το αλκοόλ και τις μπύρες γιατί μετά θα κάνει μια μεγάααααλη κοιλιά και δεν θα τον βλέπουν ούτε οι του εξωτερικού ούτε οι του εσωτερικού...

Και ο στρατός κρύβει πολλές τέτοιες παγίδες!!!

2:34 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home